Χωρίς κατηγορία

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΝΟΥ

Τα τελευταία επτά συναπτά έτη ως Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας σε δύο διαφορετικές θητείες και με διαφορετικούς Προέδρους έρχομαι σε καθημερινή επαφή με το σύνολο των συναδέλφων ενεργώντας ουσιαστικό διάλογο και αφουγκραζόμενος τα προβλήματα του καθενός από εμάς. Από την 20η-9-2021, οπότε και δημοσιοποίησα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου του ΔΣΒ, συνεχίζεται η διαρκής επικοινωνία μου με όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, στα οποία αναλύω διεξοδικά συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, όπως ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα dikigorikiekinisi.gr.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας αυτής αποτελεί μία καινοτόμο ενέργεια, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά του Συλλόγου μας παρουσιάζονται με τον τρόπο αυτό οι θέσεις και οι προτάσεις ενός υποψήφιου Προέδρου και του συνδυασμού του, σύμφωνα με όσα επιτάσσει η νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Αξίζει, δε, να τονιστεί ότι στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχει ειδική φόρμα επικοινωνίας μέσω της οποίας κάθε συνάδελφος μπορεί να θέσει ερωτήσεις αναφορικά με το πρόγραμμα του συνδυασμού. Ήδη αρκετοί συνάδελφοι που απέστειλαν τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις τους, έλαβαν τις σχετικές απαντήσεις και με τον τρόπο αυτό συνεισέφεραν σε έναν εποικοδομητικό ψηφιακό διάλογο. Η εν λόγω μέθοδος επικοινωνίας και διαλόγου επιλέχθηκε από εμένα προσωπικά για λόγους αποφυγής συναθροίσεων των συναδέλφων λόγω της πανδημίας, αλλά και για ν’ αναδείξω την καινοτομία και τη νέα ψηφιακή εποχή του ΔΣΒ, όπως όλοι οι συνάδελφοι τα οραματιζόμαστε.

Ταυτόσημη με τα παραπάνω είναι η επιλογή εμού και των υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού μας να παρουσιάζουμε το πρόγραμμα και τις θέσεις μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων χωρίς ειρωνείες, χλευασμούς και αήθεις προσωπικές επιθέσεις. Ομοίως, είναι συνειδητή η απόφασή μας ν’ αντιπαρερχόμαστε αντίστοιχων πρακτικών και συμπεριφορών που –δυστυχώς- έχουν υιοθετηθεί από τον ανθυποψήφιό μου και κάποια μέλη του συνδυασμού του. Μία κριτική, έστω και οξεία στο πρόγραμμα και τις θέσεις μας, είναι απολύτως κατανοητή, σεβαστή και αποδεκτή. Αντίθετα, υποτιμητικές επιθέσεις επί προσωπικού με φράσεις όπως (ενδεικτικά) : «…παίζει κυνικά με την αγωνία και τα όνειρα…», «…εμπορεύεται αδίστακτα εξατομικευμένες εξυπηρετήσεις, άλλως «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», «ψαρεύοντας σε θολά νερά της διαστρέβλωσης των γεγονότων της τρέχουσας θητείας…» κλπ, δεν είναι δυνατό ν’ αποτελέσουν τη βάση για έναν ισότιμο και εποικοδομητικό, για όλους τους συναδέλφους, δημόσιο διάλογο.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι πρέπον, ούτε θα επιτρέψω, να μετατραπούν οι εκλογές του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της πόλης σε reality show, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες κάποιων και να δημιουργηθεί κλίμα πόλωσης που θα τραυματίσει την ενότητα του σώματος.

Αγαπητοί συνάδελφοι, εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε εδώ, δίπλα στον καθένα από εσάς χωριστά, πρόθυμοι να λύσουμε κάθε απορία και προβληματισμό σας, αναφορικά με τις θέσεις και προτάσεις μας, όπως αυτές αναλυτικά παρατίθενται στο πρόγραμμά μας.

Βόλος, 12-11-2021

                                                                                                          Ο υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΒ,

                                                                                                          Βασίλειος Αθ. Μπακαλιάνος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *