Αποτελούμε Συνδυασμό Υποψηφίων για την εκλογή του νέου Προέδρου και των νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου (Δ.Σ.Β.), για τη θεσμική εκπροσώπηση των μελών του Συλλόγου.

Ο Συνδυασμός μας δεν έχει κομματικές, πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες επιρροές. Βασικό κριτήριο στελέχωσης του Συνδυασμού υπήρξε η κοινή αντίληψη και οπτική για το μέλλον, τον ρόλο και την πορεία που πρέπει να έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου τα επόμενα χρόνια.

Στην επιδημική περίοδο που διανύουμε, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δικηγόροι, γι’ ακόμη μια φορά δοκιμαζόμαστε σκληρά, η επίλυση ορισμένων ζητημάτων αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Είναι επιτακτική ανάγκη ν’ ανακτήσουμε τον ρόλο και την αξιοπρέπεια του Δικηγόρου εντός και εκτός Δικαστικού Μεγάρου. Ο Δικηγόρος ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται ως «ο τελευταίος τροχός της αμάξης» και ν’ απαξιώνεται κατά την εργασιακή του καθημερινότητα. Επιπρόσθετα, ο Δικηγορικός Σύλλογος πρέπει να είναι παρών με φωνή και άποψη σε όλες τις κοινωνικές διεργασίες, ως ζωντανός και αναπόσπαστος «οργανισμός» της πόλης.

Η διευκόλυνση της καθημερινότητας του Δικηγόρου αποτελεί τον βασικό πυρήνα του προγράμματος μας. Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, η συνεχής επιμόρφωση, η είσοδος στην ψηφιακή εποχή, η εκτέλεση της εργασίας του Δικηγόρου σε ένα χώρο που σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα αποτελούν πρωταρχικούς μας στόχους.

Λεπτομέρειες αυτής μας της προσέγγισης θα αποτυπωθούν στο πρόγραμμα μας, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Το όνομα του Συνδυασμού μας, “Δικηγορική Εκκίνηση” (“e-kinisi”) σηματοδοτεί και αποτυπώνει το πνεύμα του εγχειρήματος μας.

Χωρίς διάθεση για μεγάλα λόγια, χωρίς περιττές υποσχέσεις και μεγαλεπήβολα προεκλογικά οράματα, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις και στόχους, για ένα Δικηγορικό Σύλλογο σε διαρκή «κίνηση», με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον και τη διευκόλυνση των μελών του.